Σχετικά με εμάς

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία Comicdom Press, ιδρύθηκε το 2004, με σκοπό τη διάδοση και την προώθηση των comics. Στο πλαίσιο αυτό, διατηρούμε το ενημερωτικό blog, comicdom.gr, την εκδοτική Comicdom Press και διοργανώνουμε το ετήσιο φεστιβάλ comics, Comicdom Con Athens, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Από το 2008, η Comicdom Press δραστηριοποιείται και στο χώρο της εκαίδευσης, με τη χρήση των comics, εντάσσοντας εργαστήρια για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, στο ετήσιο φεστιβάλ Comicdom Con Athens, και διοργανώνοντας ημερίδες για εκπαιδευτικούς. Για το σχολικό έτος 2008-2009, η Comicdom Press συνεργάστηκε με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (EKEBI), μέσω μιας σειράς εργαστηρίων για παιδιά, με τίτλο “Παιχνίδια με σκίτσα και λέξεις στα καρέ της φαντασίας”. Τρία εργαστήρια με καταξιωμένους καλλιτέχνες μύησαν τα παιδιά στις πολλαπλές δυνατότητες έκφρασης, που προσφέρει η Τέχνη των comics. Τα εργαστήρια, δίωρης διάρκειας, απευθύνθηκαν σε μαθητές Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, καθώς και σε μαθητές Γυμνασίου, και πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του ΕΚΕΒΙ. Το 2011, η Comicdom Press συνεργάστηκε με το πρόγραμμα Άγονη Γραμμή Γόνιμη, ταξιδεύοντας στα νησιά της άγονης γραμμής και προσφέροντας εργαστήρια comics, ενώ στις συνεργασίες μας συγκαταλέγονται και τα προγράμματα για το Μουσείο Ηρακλειδών και τον Πολιτισμικό Οργανισμό Δήμου Αθηναίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>